Håndlaget tømmerhus

Hovednøkkelen til å bygge et tømmerhus av høy kvalitet starter med å velge tømmer av høyeste kvalitet – vi bruker moden skog og velger nøye ut hver tømmerstokk 🙂

Hvorfor velge et håndlaget tømmerhus?

Tømmer av høy kvalitet

Tømmer av høy kvalitet blir valgt til håndlaftet hus. Dette reduserer muligheten for vridninger og sprekker i stokken. hver enkelt tømmerstokk er nøye valgt, bearbeidet, tørket og formet etter hver enket hytte.

En unik håndlaftet løsning

Tømmeret til håndlaftede hytter tar vare på det vakre i naturen og det unike i hvert tre. Stokker med jevn tykkelse blir brukt i produksjonen og oppsettet av hytten men høyden på er naturlig. den blir nøye tilpasset både stokken over og under, slik at den passer kun her.

Fordeler med laftehytter

Håndlaftede hyter settes sammen av stokker med tykkelse 150-200mm som formes til et mesterverk. Takket være våre kvallites materialer og laftekunnskap er det mange fordeler med å bo i en laftehytte: veggen puster og ventilere naturlig innemiljøet, stabil relativ luftfuktighet og statisk elektrisitet forekommer ikke. Tømmer er et naturlig byggemateriale og avgir ikke kjemiske substanser til innemiljøet.

Hvorfor er våre laftehytter så spesielle?

Vi bygger laftehytter basert på norske teknologi og erfaringer. Byggingen starter med å velge kvalitetstømmer- vi bruker modent tømmer (treet er 70- 100 år og hugget etter FSC (Forest Stewardship Council) sertifikat og deretter velges hver stokk individuelt. Stokken blir manuelt kuttet på fra to sider slik at veggen får lik tykkelse fra 150-200mm så blir den barket. stokker som kuttes slik tar vare på det unike fordi kun to sider bearbeides og den naturlige høyden beholdes slik naturen skapte den.

Stokken tørkes deretter til 18% fuktighet i en tømmertørker. tørkeprosessen er nøye overvåket. Stokken blir kuttet og pusset og klargjort for produksjon i fabrikken. Hytta blr satt opp på fabrikken. Hver stokk blir tilpasset nabostokkene slik at alt passer nøyaktig sammen. Når vi produserer laftehytter kan vi ta ut alle hull for elektrisitet, vann og andre avtalte systeminstallasjoner. Slutt detaljer som vinduer, dører og terasser kan også produseres på vår fabrikk.

Bli kjent med våre trehuskonstruksjonstyper!

La oss hjelpe deg å velge!

De fleste av våre trehus er designet eksklusivt for deg. Starter med spesifikke dimensjoner og slutter med de minste detaljene. Vår visjon er å gi hver kunde muligheten til å bygge sitt drømmehus, kombinere moderne stil med et sunt og harmonisk bomiljø.

Vi vil gi deg et individuelt forslag!

Galleri

Ofte stilte spørsmål

Det er best å begynne med å vurdere disse spørsmålene:

 • Hvem skal bo i dette huset?
 • Hvilke behov har beboerne?
 • Kommer vi til å ha gjester?
  Skal det være en permanent bolig eller et sommerhus/jakthytte?
 • Hvor planlegger du å bygge huset?
 • Hvilke midler vil du bruke?
 • Hvilket interiør/fasade vil du lage?
 • Hvilke ekstra rom eller elementer trenger du (verandaer, terrasser, tilbygg, badehus osv.)?

Gå på messer, bla gjennom magasiner, besøk venner som bor i et tømmerhus og tenk på hva du liker og hva du vil endre er et slikt hus. Begynn deretter å legge ideene dine på papir, og når du har en klarere ide om hva du vil – besøk en arkitekt. 

Mennesker har brukt tømmerhus I mange år uten ekstra isolering. Selv om varmemotstanden på tømmerhus er lavere enn teglstein eller betong, så vil tømmeret regulere mikroklimaet ved naturlig ventilering og samtidig holde stabil relativ fuktighet. Følelsen av kulde avhenger ikke bare av temperatur men også av relativ fuktighet, så det går an å bo i et tømmerhus uten ekstra isolering og som vi nevnte så har mennesker gjort det i mange år. På den andre siden, for de som velger tømmerhus som bolig anbefaler vi ekstra isolasjon for å få energikostnadene ned.

I dag trenger ikke tømmerhus nødvendigvis å være av rustikk design. Du kan tilpasse interiøret og eksteriøret til dine behov. Et tømmerhus har definitivt sin egen atmosfære, men hvordan du bruker det avhenger av fantasien din. Her er noen løsninger som vil avgjøre hvordan huset ditt vil se ut:

 • Håndlagde eller maskinbehandlede tømmerstokker: manuelt bearbeidede tømmerstokker beholder sin naturlige skjønnhet, mens maskinbehandlede tømmerstokker skaper et mer “sivilisert” utseende på bygningen, og denne hustypen er lettere å tilpasse til moderne interiør eller eksteriør.
 • Innvendig eller utvendig isolasjon: Hvis du isolerer huset ditt fra utsiden, vil du beholde de positive effektene av tømmeret på innsiden og ha større frihet til å skape utsiden av hjemmet ditt. Tømmerstokkene på innsiden holdes åpne. Hvis du isolerer fra innsiden, kan du skape interiøret i huset ditt uten begrensninger, men mister de positive effektene av tre for helsen din.
 • Vinduer og andre interiørdetaljer: Atmosfæren inne vil avhenge av størrelsen på vinduene, hvor mye lys som kommer inn, hvordan interiørdetaljene brukes, hvordan lokalene er planlagt, behandlingen av tømmerstokkene og mye mer.

Vi foreslår at du besøker galleriet vårt og lærer mer om interiøret i tømmerhus.

Egentlig avhenger det av dine ønsker. Hvis du ønsker et tømmerhus som tydelig viser det unike skapt av naturen – velg manuelt bearbeidede tømmerstokker. De er produsert av tømmer av høyeste kvalitet, hver tømmerstokk er bearbeidet manuelt og tømmeret er ordnet for å passe ideelt til de vedheftende. Denne typen hus beholder alle de beste egenskapene til et tømmerhus. På den annen side skaper maskinbehandlede tømmerstokker et mer “sivilisert” utseende, og bruksområdene deres er bredere. Et hus med manuelt bearbeidede tømmerstokker er en unik håndlaget kreasjon, men en maskinbehandlet kan brukes mye og er en veldig praktisk beslutning. Du kan finne interiørideer i galleriet vårt.

Begrepet å bygge et tømmerhus avhenger av mange faktorer som kompleksitet, størrelse og annet. Vanligvis fullfører vi arbeidene i en byggesesong.

Vi gir 5 års garanti på alle våre tømmer- og bindingsverkshus, trevinduer og -dører og andre treprodukter.

Tømmer er et “levende” materiale, så hver eier av et tømmerhus vet at det reagerer på miljøet: høyden på veggene er større om sommeren, fuktigheten i veggene endres, med andre ord, tømmerstokken lever også. Tømmerbrudd av en viss grad er en naturlig prosess, men riktig tørkede tømmerstokker vil aldri sprekke gjennom hele bredden. Disse små sprekkene påvirker ikke varmelagringsegenskapene og er en naturlig del av stokkens levetid. En av måtene vi minimerer disse problemene på – vi bruker bare modent tømmer som er riktig tørket og behandlet. Riktig behandlet tre “lever”, men det skader ikke tømmerveggen.

I hovedsak er vedlikeholdet av tømmer- og bindingsverkshus det samme – hvert femte-seks år i gjennomsnitt må huset males på nytt. Ny teknologi gjør det mulig å produsere spesielt praktisk maling av høyeste kvalitet.

I begge tilfeller er prisene like, fordi et tømmerhus vil kreve ytterligere innvendig etterbehandling.

 

Har du flere spørsmål?

Få et tilbud