Maskinlaftet tømmerhus

Hovednøkkelen til å bygge et tømmerhus av høy kvalitet starter med å velge tømmer av høyeste kvalitet – vi bruker moden skog og velger nøye ut hver tømmerstokk 🙂

Hvorfor velge et maskinlaftet tømmerhus?

Nøyaktigekalibrerte detaljer

Ved produksjon av håndlaft prøver vi å ta vare på det unike I hver tømmerstokk. Formålet med maskinlaft er i kutte stokken så pent og likt som mulig. Denne måten gir en helt annen effekt fordi tømmer huset uttrykker spesialproduksjon, mer ”sivilisert” og passer bedre til et moderne uttrykk.

Mange isoleringsmuligheter

Tykkelsen på maskinprodusert laft er opp til 200mm , vi anbefaler å isolere I tillegg når vi bygger bolig. Avhengig av hva du ønsker, kan du isolere på den måten som passer deg best.

Ubegrenset rom for tilpassninger

Et maskinlaftet tømmerbygg åpner mulighetene for å kundetilpasse eksteriør og interiør, fordi lafteveggen kan isoleres enten utvendig eller innvendig. Med andre ord, du kan få ditt drømmehjem med alle de fordeler tømmerhus gir.

Våre maskinlaftet tømmerhuslinjer

GARDEN Line

Hage uten ekstra isolasjon

Maskonlaftet tømmer uten ekstra isolasjon er det beste for hagehus,sommerhytter, jaktbuer, skur etc. Maskinlaft er billiger enn håndlaft.

LIVING Line

Med ekstra isolasjon innvendig

For å isolere et tømmerhus på denne måten er en tømmerramme festet til en enkelt tømmervegg, som et innvendig eller utvendig veggpanel med overflatebehandling er festet til, og gapet mellom panelet og tømmerstokken er fylt med isolasjonsmateriale. Et tømmerhus isolert på denne måten oppfyller alle kravene til termisk motstand for boliger. Den perfekte løsningen for de som ønsker å bevare tømmerstokkenes tekstur på utsiden.

RESIDENCE Line

Med ekstra isolasjon utvendig

Dette er den vanligste og mest praktiske måten å bevare boareal på. Innvendig kan tømmerveggene stå ubehandlet eller dekkes med ditt foretrukne materiale for å “lyse opp” interiøret og samtidig opprettholde tømmerhusets autentisitet. Denne løsningen oppfyller også alle kravene til termisk motstand for boligbygg.

 

Hvorfor er maskinlaft så eksepsjonelle?

Vi bruker kun moden skog, som hugges I følge SEF standard, når vi bygger disse tømmerhusene. Furu tømmeret blit maskinkuttet fra begge sider for å oppnå den nødvendige bredden på 40-200 mm tykkelse. Så blir stokken tørket ute og når de har nådd rett fukt blir de bruk I bygget. På grunn av den smale tykkelsen blir det også mindre ulikheter.

Bli kjent med våre trehuskonstruksjonstyper!

La oss hjelpe deg å velge!

De fleste av våre trehus er designet eksklusivt for deg. Starter med spesifikke dimensjoner og slutter med de minste detaljene. Vår visjon er å gi hver kunde muligheten til å bygge sitt drømmehus, kombinere moderne stil med et sunt og harmonisk bomiljø.

Vi vil gi deg et individuelt forslag!

Galleri

Ofte stilte spørsmål

Det er best å begynne med å vurdere disse spørsmålene:

 • Hvem skal bo i dette huset?
 • Hvilke behov har beboerne?
 • Kommer vi til å ha gjester?
  Skal det være en permanent bolig eller et sommerhus/jakthytte?
 • Hvor planlegger du å bygge huset?
 • Hvilke midler vil du bruke?
 • Hvilket interiør/fasade vil du lage?
 • Hvilke ekstra rom eller elementer trenger du (verandaer, terrasser, tilbygg, badehus osv.)?

Gå på messer, bla gjennom magasiner, besøk venner som bor i et tømmerhus og tenk på hva du liker og hva du vil endre er et slikt hus. Begynn deretter å legge ideene dine på papir, og når du har en klarere ide om hva du vil – besøk en arkitekt. 

Mennesker har brukt tømmerhus I mange år uten ekstra isolering. Selv om varmemotstanden på tømmerhus er lavere enn teglstein eller betong, så vil tømmeret regulere mikroklimaet ved naturlig ventilering og samtidig holde stabil relativ fuktighet. Følelsen av kulde avhenger ikke bare av temperatur men også av relativ fuktighet, så det går an å bo i et tømmerhus uten ekstra isolering og som vi nevnte så har mennesker gjort det i mange år. På den andre siden, for de som velger tømmerhus som bolig anbefaler vi ekstra isolasjon for å få energikostnadene ned.

I dag trenger ikke tømmerhus nødvendigvis å være av rustikk design. Du kan tilpasse interiøret og eksteriøret til dine behov. Et tømmerhus har definitivt sin egen atmosfære, men hvordan du bruker det avhenger av fantasien din. Her er noen løsninger som vil avgjøre hvordan huset ditt vil se ut:

 • Håndlagde eller maskinbehandlede tømmerstokker: manuelt bearbeidede tømmerstokker beholder sin naturlige skjønnhet, mens maskinbehandlede tømmerstokker skaper et mer “sivilisert” utseende på bygningen, og denne hustypen er lettere å tilpasse til moderne interiør eller eksteriør.
 • Innvendig eller utvendig isolasjon: Hvis du isolerer huset ditt fra utsiden, vil du beholde de positive effektene av tømmeret på innsiden og ha større frihet til å skape utsiden av hjemmet ditt. Tømmerstokkene på innsiden holdes åpne. Hvis du isolerer fra innsiden, kan du skape interiøret i huset ditt uten begrensninger, men mister de positive effektene av tre for helsen din.
 • Vinduer og andre interiørdetaljer: Atmosfæren inne vil avhenge av størrelsen på vinduene, hvor mye lys som kommer inn, hvordan interiørdetaljene brukes, hvordan lokalene er planlagt, behandlingen av tømmerstokkene og mye mer.

Vi foreslår at du besøker galleriet vårt og lærer mer om interiøret i tømmerhus.

Egentlig avhenger det av dine ønsker. Hvis du ønsker et tømmerhus som tydelig viser det unike skapt av naturen – velg manuelt bearbeidede tømmerstokker. De er produsert av tømmer av høyeste kvalitet, hver tømmerstokk er bearbeidet manuelt og tømmeret er ordnet for å passe ideelt til de vedheftende. Denne typen hus beholder alle de beste egenskapene til et tømmerhus. På den annen side skaper maskinbehandlede tømmerstokker et mer “sivilisert” utseende, og bruksområdene deres er bredere. Et hus med manuelt bearbeidede tømmerstokker er en unik håndlaget kreasjon, men en maskinbehandlet kan brukes mye og er en veldig praktisk beslutning. Du kan finne interiørideer i galleriet vårt.

Begrepet å bygge et tømmerhus avhenger av mange faktorer som kompleksitet, størrelse og annet. Vanligvis fullfører vi arbeidene i en byggesesong.

Vi gir 5 års garanti på alle våre tømmer- og bindingsverkshus, trevinduer og -dører og andre treprodukter.

Tømmer er et “levende” materiale, så hver eier av et tømmerhus vet at det reagerer på miljøet: høyden på veggene er større om sommeren, fuktigheten i veggene endres, med andre ord, tømmerstokken lever også. Tømmerbrudd av en viss grad er en naturlig prosess, men riktig tørkede tømmerstokker vil aldri sprekke gjennom hele bredden. Disse små sprekkene påvirker ikke varmelagringsegenskapene og er en naturlig del av stokkens levetid. En av måtene vi minimerer disse problemene på – vi bruker bare modent tømmer som er riktig tørket og behandlet. Riktig behandlet tre “lever”, men det skader ikke tømmerveggen.

I hovedsak er vedlikeholdet av tømmer- og bindingsverkshus det samme – hvert femte-seks år i gjennomsnitt må huset males på nytt. Ny teknologi gjør det mulig å produsere spesielt praktisk maling av høyeste kvalitet.

I begge tilfeller er prisene like, fordi et tømmerhus vil kreve ytterligere innvendig etterbehandling.

 

Har du flere spørsmål?

Få et tilbud