Maskinlaft tømmerhus og hytter

Husbyggingsprosessen starter med å velge tømmer av høyeste kvalitet – vi bruker hogstmoden skog og velger nøye ut hver enkelt tømmerstokk

Sunn livsstil
Presise detaljer
Moderne design

Hvorfor velge et
maskinprofilert tømmerhus?

Velg et tømmerhus på grunn av den tidløse estetikken, den naturlige isolasjonen, bærekraften og den koselige, innbydende atmosfæren.

Nøyaktig kalibrerte
deler

Mens håndlaget bearbeiding har som mål å bevare det unike ved hver enkelt stokk, har maskinell bearbeiding som mål å kappe stokkene så jevnt og ensartet som mulig. Resultatet er en helt annen effekt: Maskinelt bearbeidede tømmerhus ser veldig ryddige, mer “siviliserte” ut og passer bedre til moderne interiør.

Bredt utvalg av isolasjonsløsninger

Tykkelsen på de bearbeidede tømmerstokkene er opptil 200 mm, og derfor anbefales det å legge til ekstra isolasjon ved bygging av bolighus. Vi tilbyr ulike tekniske løsninger for veggkonstruksjoner. Avhengig av hva tømmerhuset skal brukes til, kan du velge det isolasjonsalternativet som passer best til dine behov.

Ubegrenset rom
for fantasi

Maskinprofilerte tømmerhus gir deg alle muligheter til å velge hvordan huset skal se ut utvendig og innvendig, ettersom tømmerstokkene kan bekles både innvendig og utvendig. Du kan med andre ord få drømmehuset ditt til en rimelig pris, uten å gi avkall på fordelene ved et tømmerhus, og samtidig nyte godt av den høyeste kvaliteten på en miljøvennlig og komfortabel bolig.

Våre maskinprofilerte tømmerhuslinjer

GARDEN Line
U = 1,63 W / m²K
90 mm tømmerstokk

Uten ekstra isolasjon
Maskinprofilerte tømmerstokker er det perfekte valget for hagehus, sommerhus, jakthytte, lysthus og andre ikke-permanente bygninger. Sammenlignet med skandinaviske, maskinproduserte tømmerhus er de billigere.

90 mm tømmerstokk

90 mm tømmerstokk

45x145mm treramme

150 mm varmeisolering

dampsperre

50 mm varmeisolasjon

innvendig finish

LIVING Line
U = 0,20 W / m²K
90 mm tømmerstokk

Med ekstra isolasjon innvendig
For å isolere et tømmerhus på denne måten, festes en treramme til en tømmervegg, som et innvendig panel med en overflate festes til, og mellomrommet mellom panelet og tømmerstokken fylles med isolasjonsmateriale. Et tømmerhus isolert på denne måten oppfyller alle krav til varmemotstand. En perfekt løsning for de som ønsker å bevare tømmerstokkenes struktur på utsiden.

utvendig finish

20x45 mm luft

vindtett barriere

150 mm varmeisolering

45x145 mm treramme

spesialmetaller

90 mm tømmerstokk

RESIDENCE Line
U = 0,20 W / m²K
90 mm tømmerstokk

Med isolasjon fra utsiden
Dette er den vanligste og mest praktiske måten å bevare boarealet på. Innvendig kan tømmerveggene stå ubehandlet eller dekkes med det materialet du foretrekker, slik at interiøret blir "lettere" samtidig som tømmerhusets autentisitet bevares. Denne løsningen oppfyller også alle krav til varmemotstand for boliger.

Våre andre trehustyper

Skandinaviske
tømmerhus


ECO LINE
NATURAL LINE

Skandinaviske
tømmerhus


ECO LINE
NATURAL LINE
mer

Elementhus


MODERN LINE
PASSIVE LINE

Elementhus


MODERN LINE
PASSIVE LINE

mer

Modulhus

Modulhus

mer

La oss hjelpe deg med å velge!

De fleste av våre trehus er designet eksklusivt for deg. Vi starter med spesifikke dimensjoner og avslutter med de minste detaljene. Vår visjon er å gi alle kunder muligheten til å bygge sitt drømmehus, som kombinerer moderne stil med et sunt og harmonisk bomiljø.

Vi gir deg et individuelt tilbud!
IMG-8da90bbcba9004a77016f34b4d7cc3ea-V-1.jpg

Hva gjør produksjonen av maskinbearbeidede tømmerhus spesiell?

I produksjonen av disse tømmerhusene bruker vi bare modent trevirke av høyeste kvalitet (kappet i henhold til CEF-standarder). Furustokkene sages på to sider ved hjelp av en maskin for å oppnå riktig tykkelse på byggematerialet – fra 40 til 200 mm. Tømmerstokkene tørkes deretter, og når de når det optimale fuktighetsinnholdet, brukes de til husbygging. De mindre dimensjonene reduserer antall sprekker i tømmerstokken. Vi bruker moderne teknologi og utstyr til å produsere våre maskinproduserte tømmerhus, slik at hver eneste detalj er skåret med presisjon.

Ofte stilte spørsmål

Det er best å begynne med å vurdere disse spørsmålene:

 • Hvem skal bo i dette huset?
 • Hvilke behov har beboerne?
 • Kommer vi til å ha gjester?
  Skal det være en permanent bolig eller et sommerhus/jakthytte?
 • Hvor planlegger du å bygge huset?
 • Hvilke midler vil du bruke?
 • Hvilket interiør/fasade vil du lage?
 • Hvilke ekstra rom eller elementer trenger du (verandaer, terrasser, tilbygg, badehus osv.)?

Gå på messer, bla gjennom magasiner, besøk venner som bor i et tømmerhus og tenk på hva du liker og hva du vil endre er et slikt hus. Begynn deretter å legge ideene dine på papir, og når du har en klarere ide om hva du vil – besøk en arkitekt. 

Mennesker har brukt tømmerhus I mange år uten ekstra isolering. Selv om varmemotstanden på tømmerhus er lavere enn teglstein eller betong, så vil tømmeret regulere mikroklimaet ved naturlig ventilering og samtidig holde stabil relativ fuktighet. Følelsen av kulde avhenger ikke bare av temperatur men også av relativ fuktighet, så det går an å bo i et tømmerhus uten ekstra isolering og som vi nevnte så har mennesker gjort det i mange år. På den andre siden, for de som velger tømmerhus som bolig anbefaler vi ekstra isolasjon for å få energikostnadene ned.

I dag trenger ikke tømmerhus nødvendigvis å være av rustikk design. Du kan tilpasse interiøret og eksteriøret til dine behov. Et tømmerhus har definitivt sin egen atmosfære, men hvordan du bruker det avhenger av fantasien din. Her er noen løsninger som vil avgjøre hvordan huset ditt vil se ut:

 • Håndlagde eller maskinbehandlede tømmerstokker: manuelt bearbeidede tømmerstokker beholder sin naturlige skjønnhet, mens maskinbehandlede tømmerstokker skaper et mer “sivilisert” utseende på bygningen, og denne hustypen er lettere å tilpasse til moderne interiør eller eksteriør.
 • Innvendig eller utvendig isolasjon: Hvis du isolerer huset ditt fra utsiden, vil du beholde de positive effektene av tømmeret på innsiden og ha større frihet til å skape utsiden av hjemmet ditt. Tømmerstokkene på innsiden holdes åpne. Hvis du isolerer fra innsiden, kan du skape interiøret i huset ditt uten begrensninger, men mister de positive effektene av tre for helsen din.
 • Vinduer og andre interiørdetaljer: Atmosfæren inne vil avhenge av størrelsen på vinduene, hvor mye lys som kommer inn, hvordan interiørdetaljene brukes, hvordan lokalene er planlagt, behandlingen av tømmerstokkene og mye mer.

Vi foreslår at du besøker galleriet vårt og lærer mer om interiøret i tømmerhus.

Egentlig avhenger det av dine ønsker. Hvis du ønsker et tømmerhus som tydelig viser det unike skapt av naturen – velg manuelt bearbeidede tømmerstokker. De er produsert av tømmer av høyeste kvalitet, hver tømmerstokk er bearbeidet manuelt og tømmeret er ordnet for å passe ideelt til de vedheftende. Denne typen hus beholder alle de beste egenskapene til et tømmerhus. På den annen side skaper maskinbehandlede tømmerstokker et mer “sivilisert” utseende, og bruksområdene deres er bredere. Et hus med manuelt bearbeidede tømmerstokker er en unik håndlaget kreasjon, men en maskinbehandlet kan brukes mye og er en veldig praktisk beslutning. Du kan finne interiørideer i galleriet vårt.

Begrepet å bygge et tømmerhus avhenger av mange faktorer som kompleksitet, størrelse og annet. Vanligvis fullfører vi arbeidene i en byggesesong.

Vi gir 5 års garanti på alle våre tømmer- og bindingsverkshus, trevinduer og -dører og andre treprodukter.

Tømmer er et “levende” materiale, så hver eier av et tømmerhus vet at det reagerer på miljøet: høyden på veggene er større om sommeren, fuktigheten i veggene endres, med andre ord, tømmerstokken lever også. Tømmerbrudd av en viss grad er en naturlig prosess, men riktig tørkede tømmerstokker vil aldri sprekke gjennom hele bredden. Disse små sprekkene påvirker ikke varmelagringsegenskapene og er en naturlig del av stokkens levetid. En av måtene vi minimerer disse problemene på – vi bruker bare modent tømmer som er riktig tørket og behandlet. Riktig behandlet tre “lever”, men det skader ikke tømmerveggen.

I hovedsak er vedlikeholdet av tømmer- og bindingsverkshus det samme – hvert femte-seks år i gjennomsnitt må huset males på nytt. Ny teknologi gjør det mulig å produsere spesielt praktisk maling av høyeste kvalitet.

I begge tilfeller er prisene like, fordi et tømmerhus vil kreve ytterligere innvendig etterbehandling.

 

Har du flere spørsmål?

Få et tilbud