Tømmerhus | Elementhus | Modulhus

Husbyggingsprosessen starter med å velge tømmer av høyeste kvalitet – vi bruker hogstmoden skog og velger nøye ut hver enkelt tømmerstokk

Forebyggende vedlikehold, garanti

Over 500 gjennomførte prosjekter i Litauen og Skandinavia.

Konkurransedyktig pris.
Mulighet til å skape unik design.

23 års erfaring fra det Litauiske og Skandinaviske markedet.

Raske byggefrister

Hvorfor bygge et trehus?

Bygging av tømmer- eller bindingsverkshus kjennetegnes av naturlig estetikk, bærekraft, energieffektivitet, holdbarhet, tilpasningsdyktighet, rask bygging, redusert miljøpåvirkning, lite vedlikehold, lav annenhåndsverdi, helsefordeler og klassisk attraktivitet.

 

Naturlig estetikk

Trehus har en varm og rustikk sjarm som er svært tiltalende. Treets naturlige skjønnhet skaper en koselig og innbydende atmosfære

Energieffektive

Vårt tremateriale har utmerkede isolasjonsegenskaper, noe som bidrar til å regulere innetemperaturen og redusere energikostnadene. Dette kan redusere kostnadene til oppvarming og kjøling

Redusert miljøpåvirkning

Produksjons – og byggeprosessene for trehus etterlater generelt et mindre karbonavtrykk sammenlignet med andre byggematerialer

Våre typer trehuskonstruksjoner

Skandinaviske
tømmerhus


ECO LINE
NATURAL LINE

Skandinaviske
tømmerhus


ECO LINE
NATURAL LINE
mer

Maskinlaft tommerhus
og hytter


GARDEN LINE
LIVING LINE
RESIDENCE LINE

Maskinlaft tommerhus
og hytter


GARDEN LINE
LIVING LINE
RESIDENCE LINE
mer

Elementhus


MODERN LINE
PASSIVE LINE

Elementhus


MODERN LINE
PASSIVE LINE

mer

Modulhus

Modulhus

mer

Vi hjelper deg med å realisere drømmene dine

Våre trehus er et bevis på fantasiens og håndverkets kraft. Ved hjelp av avansert konstruksjonsteknikk skaper vi åpne og fleksible oppholdsrom som tilpasser seg dine behov. Alle trehusene våre er nøye designet med materialer av høyeste kvalitet, holdbare konstruksjoner med lang levetid og fremragende estetikk. Hvert prosjekt optimaliserer naturlig lys, luftgjennomstrømning og energieffektivitet. Du er garantert en rimelig, komfortabel og miljøvennlig bolig

Samarbeidsprosess

01 Del visjonen din

Husbyggingsprosessen starter med en visjon. Tegn drømmehuset ditt på papiret og send det til oss - så kan vi begynne å kommunisere med deg allerede fra den første ideen om huset ditt

02 Fastsettelse av budsjettet og prosessen

Etter at vi har bekreftet husets utforming og jobbet tett sammen, kan vi fastsette budsjettet for drømmehuset, signere kontrakten og begynne å planlegge byggeprosessen.

03 Materialtransport og konstruksjon

Når vi har klargjort husmaterialene på fabrikken, transporterer vi dem til byggeplassen din og starter monteringsarbeidet!

Ofte stilte spørsmål

Folk har bodd i tømmerhus uten isolasjon i mange år. Selv om varmemotstanden i massivt tre er mye lavere enn i en mur- eller betongbygning, regulerer treet mikroklimaet innendørs ved å ventilere rommene naturlig og holde luftfuktigheten konstant. Siden kuldefølelsen ikke bare avhenger av temperaturen, men også av den relative luftfuktigheten, er det mulig å bo i et trehus uten isolasjon, og som sagt har folk gjort det i mange år. Men for de som velger et tømmerhus som permanent bolig i dag, anbefaler vi løsninger som gir ekstra varmeisolasjon og reduserer drivstoffkostnadene.

Moderne tømmerhus trenger ikke å være rustikke. Avhengig av hvilket alternativ du velger, kan du skreddersy både eksteriør og interiør etter dine behov. Et tømmerhus har selvfølgelig en helt egen atmosfære, men hvordan du bruker den er opp til fantasien. Her er noen av valgene som vil avgjøre hvordan huset ditt vil se ut:

Håndbehandlede eller maskinbehandlede tømmerstokker: Håndbehandlede stokker bevarer naturens unike skjønnhet, mens maskinbehandlede stokker gir inntrykk av et mer “sivilisert” hus og egner seg bedre til moderne eksteriør- og interiørdesign.
Isolering utenfra eller innenfra: Ved å isolere huset fra utsiden bevarer du tømmerets positive effekt i oppholdsrommene og får større frihet til å skape en fasade du liker. På innsiden av huset forblir stokkene utildekket. Ved å isolere fra innsiden kan du designe interiøret etter din egen fantasi, men du mister de positive helseeffektene av massivtre.
Vinduer og andre interiørdetaljer: Atmosfæren i interiøret vil avhenge av størrelsen på vinduene, måten lyset kommer inn i rommet på, interiørdetaljene som brukes, rominndelingen, behandlingen av tømmerstokkene og mye annet.

Interiøret er et spørsmål om fantasi. Det begynner med utformingen av huset. Hva vil du ha? Lys? Åpne, gjennomgående rom? Stor takhøyde? Forskjellige etasjehøyder? Interiør i tre er perfekt for fantasien din. Treverket i seg selv skaper et unikt miljø, og veggene er allerede et høydepunkt i interiøret. Du trenger ikke bare å kombinere trevegger med dyrekropper og lappetepper. Trevegger passer godt sammen med både lyse og pastellfarger, så du kan også finne dine egne løsninger når det gjelder møbler, tepper og gardiner. Tre kan kombineres med glass, hamret eller støpt metall, ulike gipsstrukturer, stein – alt er opp til din smak, dine preferanser og dine ønsker.

Dimensjonene på tømmerhuset avhenger av dine behov. Som med alle bygninger må du ta hensyn til støttemurene og utforme huset deretter, men vi kan bygge den størrelsen du trenger.

Det beste er å begynne med å stille seg selv noen spørsmål:

  • Hvem skal bo i huset?
  • Hvilke behov har beboerne?
  • Kommer det til å være gjester i huset?
  • Skal det være en permanent bolig eller et sommerhus, en jakthytte?
  • Hvor har du tenkt å bygge huset?
  • Hvor mye penger kan du sette av til dette?
  • Hva slags interiør/fasade ønsker du å skape?
  • Hvilke ekstra rom eller andre elementer ønsker du deg (verandaer, terrasser, tilbygg, badstue osv.)?

Besøk byggeutstillinger, se på magasiner, besøk folk som allerede bor i tømmerhus og tenk over hva du liker og hva du ønsker å endre. Begynn deretter å sette ideene dine på papiret – når du har et klarere bilde av hva du vil ha, anbefaler vi at du tar kontakt med lokale arkitekter.

Mye avhenger faktisk av hva du foretrekker. Hvis du vil ha et solid tømmerhus som tydelig gjenspeiler det unike ved tømmerstokker skapt av naturen, bør du velge håndlagde tømmerstokker. De er laget av tømmer av høyeste kvalitet, hver tømmerstokk er håndbehandlet og veggene er laget for å passe perfekt til hver enkelt stokk. På denne måten beholder huset alle de beste egenskapene til et tømmerhus. Maskinproduserte tømmerstokker er derimot mer allsidige og skaper et mer “sivilisert” miljø. Mens et håndbygd tømmerhus er en unik, håndlaget kreasjon, er et maskinbygd tømmerhus en allsidig og svært praktisk løsning.

Alt avhenger av hvordan tømmerhuset er isolert. Utvendig isolering bevarer alle de “gode” egenskapene til massivtreet og skaper ekstra isolasjon. Hvis du ønsker en svært varm og naturlig løsning, anbefaler vi Double line, en dobbel maskinbehandlet laftevegg med varmeisolasjon i midten.

Hvor lang tid det tar å bygge et tømmerhus avhenger av mange faktorer – kompleksitet, størrelse osv. Vanligvis fullfører vi arbeidet i løpet av én byggesesong.

Vi tilbyr 5 års garanti på alle tømmer- og bindingsverkshus under oppføring, vinduer og dører i tre og andre treprodukter.

Siden tre er et “levende” materiale, vet eiere av tømmerhus at det reagerer på omgivelsene, slik at høyden på veggene er høyere om sommeren enn om vinteren, fuktigheten i veggene endres – med andre ord, tømmerstokken lever også. Noen sprekker er en naturlig prosess, men en riktig tørket stokk vil aldri sprekke i hele bredden. Slike sprekker i stokkene påvirker ikke husets varmeytelse og er en naturlig del av tømmerhusets levetid. En av de viktigste måtene vi håndterer disse problemene på, er at vi kun bruker modent bartrevirke til å bygge husene våre, som er tørket og behandlet på riktig måte. Riktig behandlet “lever” treet, men skader ikke husets vegger.

Tre er et av alternativene når du skal velge byggematerialer til huset ditt. Som alle andre materialer har det sine fordeler og ulemper. I den senere tid har interessen for trehus økt kraftig, spesielt i Vest-Europa. Med ny tørke- og trebearbeidingsteknologi er ikke lenger ulempene ved trehus en hindring for å bo i tre, men det viktigste argumentet – miljøvennligheten i bomiljøet – vinner frem. Det mest miljøvennlige huset er et tømmerhus. Konservative og provinsielle litauere lar seg skremme av trehusmiljøet. Derfor velger de som oftest tømmerhus til boligbygging. Sistnevnte (hvis veggene allerede er laget på fabrikken) er ekstremt raske å montere og relativt billige, med samme brukskvalitet som et murhus.

Fordelen med et tømmerhus er et sunt bomiljø. Atmosfæren med konstant behagelig luftfuktighet skaper et svært sunt bomiljø. Huset har lite flygende støv (statisk belastning). Ulemper – den største ulempen er treinteriøret, som er uakseptabelt for det litauiske øyet. Tretaket er fryktet, men det er gode siviliserte lyd- og støtdempingssystemer. Uberettiget frykt for brann (ethvert hus kan settes i brann). Og til slutt vil ingen benekte at trehus er de sunneste.

Vedlikeholdet av et tømmerhus og et elementhus er i utgangspunktet det samme – maling hvert femte eller sjette år i gjennomsnitt. Ny teknologi for malingsproduksjon gjør det mulig å produsere maling av høy kvalitet og praktisk anvendelighet.

Rent fysisk er et laftehus med 20 cm veggisolasjon det varmeste, selv sammenlignet med standard isolasjonsløsninger av blokker eller murstein. Den fysiske varmemotstanden til et tømmerhus med en 20 cm tykk tømmervegg er ca. 1 . Dette er ikke i samsvar med litauiske eller skandinaviske normer, selv om det er tillatt i noen europeiske land med lignende klima, nettopp på grunn av tømmerets andre unike egenskaper. Et annet alternativ er å bygge et tømmerhus med dobbelt tømmer (tynnere) yttervegg med 10 cm isolasjon.

Elementhus er mer krevende når det gjelder moderne teknologi og konstruksjonsløsninger. Samtidig er de mer arkitektonisk fleksible. Det er umulig å bygge et godt bindingsverkshus hjemme.

Veggoppsett og konstruksjonsløsninger i elementhus er basert på gammel kunnskap. Disse løsningene er også kostnadsoptimale. Hvis man skal ta i bruk moderne teknologi, må man selvfølgelig tenke nøye gjennom hvordan den vil samspille med gammel erfaring. Det er mulig å bygge et tradisjonelt tømmerhus hjemme – du trenger bare kunnskapen.

I begge tilfeller er det mulig å reise seg umiddelbart etter oppføring. Ettersom husene er bygget av tørt tømmer, brukes det ekstra komponenter og materialer for å kompensere for husets bevegelser.

Prisene er like i begge tilfellene, ettersom elementhuset fortsatt trenger innvendig etterbehandling.

Det er ingen begrensninger. Med mindre det er snakk om en større installasjon (over ett tonn) som skal installeres i husets andre etasje. I så fall må det bygges en ekstra platekonstruksjon.

Generelt sett vil mange bli overrasket over hvor holdbare trehus er. Et tømmerhus er mer holdbart. Det viktigste diskusjonstemaet er den utvendige finishen. Siden tømmerstokker er massive, er de holdbare (over 100 år), men de trenger bare å males med tiden. På et hus med bindingsverk må den utvendige bordkledningen skiftes ut etter 40 år – og da ser huset ut som nytt igjen. De strukturelle egenskapene til selve bindingsverket er praktisk talt uendret over tid.

Det er enklere å bygge om et hus med elementhus. Det er også mer arkitektonisk fleksibelt, med flere konstruksjonsmuligheter. Tømmerhus er vanskeligere å designe, og de bærende veggene i tømmerhus må plasseres etter strengere regler.

Har du flere spørsmål?

Få et tilbud