Trerammehus
Elementhus

Hus med treramme er en av de mest fleksible konstruksjonsløsningene for planlegging av rominndeling og utforming av interiør og eksteriør.

Rask konstruksjon
Konkurransedyktig pris
Bærekraftig livsstil

Hvorfor velge trerammet?

 • Først og fremst den korte byggetiden, samt de samlede økonomiske og tidsmessige kostnadene.
 • Element/trerammehus er en av de mest fleksible konstruksjonsløsningene når det gjelder rominndeling og utforming av interiør og eksteriør. Selv om de er bygget av helse- og miljøvennlige materialer, har ikke laftehus de samme kvalitetene som tømmerhus.

Den raskeste løsningen for boligsøkende

For deg som ønsker å leve et komfortabelt og miljøvennlig liv her og nå – trerammehus. Denne typen husbygging tar et par måneder å bygge og montere, og hele byggeprosessen tar ikke mer enn én sesong.

En langtidsholdbar
løsning

Godt bygget element/trerammehus kan vare i mer enn 100 år. Fordi vi kun bruker materialer av høyeste kvalitet og den mest avanserte teknologien, kan du være sikker på at et rimelig passivhus vil vare livet ut.

Kostnadseffektive og miljøvennlige boliger

De trerammehusene vi prosjekterer, er bygget av naturlige materialer som er skånsomme for miljøet og beboerne. Hvis du er på utkikk etter et valg som ikke bare er miljøvennlig, men også kostnadseffektivt, anbefaler vi passivhus: Denne typen bindingsverkshus har minimal energilekkasje.

Våre elementhus linjer

MODERN Line
U = 0,19 W / m²K

Bærekraft til relativt lave kostnader.
Modern Line er et miljøvennlig og stilrent bindingsverkssystem som gir en moderne vri på tradisjonelle byggemetoder. Høykvalitets trerammer, presisjonssnekring og tilpassbare overflater gjør det til et holdbart og visuelt tiltalende alternativ. I tillegg gjør den energieffektive designen og de naturlige isolasjonsegenskapene det til et ideelt valg for bærekraft til en relativt lav pris.

utvendig finish

20x45 mm luft

vindtett barriere

45x145 mm treramme

dampsperre

45x45 mm treramme

50 mm varmeisolasjon

150 mm varmeisolasjon

innvendig finish

245x45 mm treramme

20x45 mm luft

50 mm vindtett isolasjon

utvendig finish

250 mm varmeisolasjon

95 mm varmeisolasjon

dampsperre

innvendig finish

45x95 mm treramme

PASSIVE Line
U = 0,10 W / m²K

Fremragende ytelse.
Passive Line er et trekonstruert veggsystem med høy varmeledningsevne som er utviklet for energieffektive boliger. De avanserte konstruksjonsteknikkene og isolasjonsmaterialene reduserer energiforbruket og kostnadene. Systemets tilpasningsdyktige designalternativer gir et visuelt slående eksteriør samtidig som det opprettholder en jevn innetemperatur for en bærekraftig livsstil.

Hva er et passivhus?

Fremtidens boliger

Passivhus omtales ofte som fremtidens bolig. Ved hjelp av den nyeste teknologien tettes veggene i en bygning på en slik måte at varmeutvekslingen med omgivelsene – og dermed energitapet – minimeres. Hvis et passivhus er bygget riktig, er det ekstremt billig å varme opp. Det bruker betydelig mindre brensel, noe som reduserer husets CO2-fotavtrykk (mengden karbondioksid som slippes ut i atmosfæren) og gir en mer rasjonell bruk av naturressursene som trengs for å varme opp huset.

Våre andre trehustyper

Skandinaviske
tømmerhus


ECO LINE
NATURAL LINE

Skandinaviske
tømmerhus


ECO LINE
NATURAL LINE
mer

Maskinlaft tommerhus
og hytter


GARDEN LINE
LIVING LINE
RESIDENCE LINE

Maskinlaft tommerhus
og hytter


GARDEN LINE
LIVING LINE
RESIDENCE LINE
mer

Modulhus

Modulhus

mer

La oss hjelpe deg med å velge!

De fleste av våre trehus er designet eksklusivt for deg. Vi starter med spesifikke dimensjoner og avslutter med de minste detaljene. Vår visjon er å gi alle kunder muligheten til å bygge sitt drømmehus, som kombinerer moderne stil med et sunt og harmonisk bomiljø.

Vi gir deg et individuelt tilbud!

Teknologi for produksjon av trerammehus/elementhus

Hus med ramme (elementhus) bygges av fabrikkforberedte veggpaneler med innvendig og utvendig overflatebehandling. Det lages en detaljert tegning for hvert enkelt veggsegment før produksjonen starter. Ytterveggsegmentene produseres med utvendig overflatebehandling, vindisolering, isolasjon, utskårne ventiler, dør- og vindusåpninger med lister. Etter kundens ønske kan også innvendige veggsegmenter produseres med den finishen kunden ønsker. Den ferdige veggen transporteres til byggeplassen og monteres på fundamentet i løpet av gjennomsnittlig tre dager.

Den enkle monteringen og plasseringen av vinduer og dører fremskynder byggingen av huset betraktelig, og man unngår at nedbør påvirker kvaliteten på konstruksjonen.

Galleri

Ofte stilte spørsmål

Vegglagene som er en del av det prefabrikkerte veggelementet som leveres til stedet er:

 • Utvendig trepanel;
 • Vertikale lekter for luftspalte med gnagerbarriere;
 • Vindtett membran;
 • Vindtette gipsplater;
 • Treramme;
 • Vinduer;
 • Varmeisolasjon mellom karmstenderne;
 • Dampsperre;
  45 mm trelister for installasjon av ledninger og rør;

Resten innvendige lag montert på stedet:

 • Varmeisolasjon mellom trelekter;
 • Innvendige gipsplater;

Det er viktig å sjekke innholdet i tilbudet fra forskjellige produsenter og ikke bare sammenligne prisen. Noen produsenter inkluderer mer materialer, arbeid eller tjenester i pakken enn andre. For eksempel inkluderer ikke alle produsenter i settet vinduer og dører, utvendige etterbehandlingsplater, trimmer, endelig taklag, takrennesystem og innvendige lag. Et annet tips, fabrikkarbeid vil alltid være billigere enn arbeid på en byggeplass, så prøv å få så mye arbeid som mulig gjort på produsentens fabrikk.

Alle forstår at varmen i huset bevares av varmeisolasjonen i veggene og taket. Det er viktig å isolere et hus i henhold til gjeldende energikrav. Lufttetthet bør imidlertid ikke overses. Selv den minste sprekk vil tillate kald vind å komme inn i rommet, og dermed redusere den indre temperaturen. Det anslås at å øke varmeisolasjonslaget på veggene fra 10 cm til 20 cm sparer bare 3% av varmen. Av denne grunn er det verdt å investere i husets tetthet i stedet for et ekstra isolasjonslag.

 

Det elementhus er oftest bygget i disse hovedfasene:

Den opprinnelige kostnaden for et hussett er estimert i henhold til husskissene (hvis tilgjengelig)

 1. Hele settet med hustegninger er utarbeidet og huset designet med en arkitekt;
 2. Det detaljerte tilbudet er utarbeidet i henhold til det endelige settet;
 3. Byggetillatelser er mottatt;
 4. Tekniske tegninger og produksjonstegninger er utarbeidet;
 5. Elementene er produsert;
 6. Grunnarbeid og grunnarbeid finner sted på stedet;
 7. Drenering er installert;
 8. Montering av elementer finner sted på stedet;
 9. Taket er montert;
 10. Vinduer er installert (hvis de ikke allerede var i elementene for levering);
 11. Elektrisitet, rørleggerarbeid, ventilasjon osv. er installert;
 12. De endelige delene av fasaden er montert (hjørnelister, bjelkelagsplater, gesimsplater, takrenner osv.).
 13. Isolasjon mellom innvendige lekter og gipsplater er festet;
 14. Endelig kosmetisk finish (pussing, maling, flislegging osv.) finner sted;
 15. Installasjon av internt utstyr, installasjon av møbler
 16. Landskapsarbeid finner sted;

Vi bruker førsteklasses kalibrert C24 bartrevirke i produksjonen av våre hus.

Strukturelt tre må ikke overstige 18-20% fuktighetsinnhold. Når du bygger et hus, er det veldig viktig å beskytte treverket som brukes til rammen mot regn for å redusere potensiell deformasjon av huset. Med panelteknologi er det sikret at treverket ikke får ekstra fuktighet når produksjonen foregår under taket. Hvis du bygger et rammehus fra stendere på en byggeplass, må du sørge for å beskytte treverket ditt ved å dekke det med polyetylenfilm.

 

Impregnering av rammeverket er ikke obligatorisk. Det er alles valg. Vi følger prinsippene for skandinavisk konstruksjon, hvorav de fleste er rammehus, og de impregnerer ikke treverket i husrammen. Sett i praksis vil impregnering forbedre brann- og rammestyrkeegenskapene og forlenge husets levetid. Det er imidlertid ingen beis som vil stoppe brannen helt, og selv uten behandling vil trehuset stå lenge uten risiko. Impregnert konstruksjonsvirke vil være dyrere.

 

Veggelementene til en standard bolig på 200m²/2150 kvm gulvareal produseres på 4-5 uker. Vanligvis reserveres produksjonsplassene 2-3 måneder i forveien.

Vår, sommer og tidlig høst er i de fleste land den mest ønskelige tiden for husbygging. Men med modulær tømmerrammeteknologi, på grunn av de fleste arbeidene som utføres på fabrikken, forlenges byggetiden. Det viktigste er å forberede grunnlaget for frost. Sommeren er den travleste tiden i fabrikken vår, så hvis du vil fange dette stedet, vennligst kontakt oss for å reservere det minst 4-5 måneder i forveien.

Har du flere spørsmål?

Få et tilbud