MASKINLAFT tømmerhus

Nøkkelen til å bygge et kvalitet maskinlaft tømmerhus starter med å velge tømmer av høyeste kvalitet – vi bruker hogstmoden skog og velger nøye ut hver enkelt stokk.

hvorfor velge et maskinlaft tømmerhus?

velg et tømmerhus på grunn av den tidløse estetikken, den naturlige isolasjonen, bærekraften og den koselige, innbydende atmosfæren

presist kalibrerte komponenter

mens manuell bearbeiding av tømmerstokker har som mål å bevare det unike ved hver enkelt stokk, har maskinell bearbeiding som mål å kutte stokkene så jevnt og ensartet som mulig. Resultatet er en helt annen effekt: Maskinelt bearbeidede tømmerhus ser veldig ryddige, mer “siviliserte” ut og passer bedre til moderne interiør

bredt utvalg av
isolasjonsløsninger

tykkelsen på de bearbeidede stokkene er opptil 200 mm, og derfor anbefales det å legge til ekstra isolasjon når du bygger bolighus. Vi tilbyr ulike tekniske løsninger for veggkonstruksjoner. Avhengig av hva tømmerhuset skal brukes til, kan du velge det isolasjonsalternativet som passer best til dine behov. Se alle eksempler på tømmerprofiler

ubegrenset rom for
fantasien

maskinlaft tømmerhus gir deg alle muligheter til å velge hvordan huset ditt skal se ut innvendig og utvendig, ettersom tømmerstokkene kan kleddes både innvendig og utvendig. Du kan med andre ord få drømmehuset ditt til en overkommelig pris, uten å gi avkall på fordelene ved et tømmerhus, samtidig som du kan nyte godt av den høyeste kvaliteten på et miljøvennlig og komfortabelt liv

GARDEN Line

U = 1,63 W / m²K
90 mm log

90 mm maskinlaft

uten ekstra isolasjon

Maskinsaget tømmer uten ekstra isolasjon egner seg best til hagehus, sommerhytter, jakthytter, skur osv. Siden maskinsaget tømmer krever mindre bearbeidingsressurser, er det billigere enn håndsaget tømmer, mer presist og enklere å montere.

LIVING Line

U = 0,20 W / m²K
90 mm log

Innvendig finish

50mm isolering

50x50 mm reisverk

Dampbarriere

150mm isolering

45x145 mm reisverk

90 mm maskinlaft

Med ekstra isolasjon innvendig

For å isolere et tømmerhus på denne måten er en tømmerramme festet til en enkelt tømmervegg, som et innvendig eller utvendig veggpanel med overflatebehandling er festet til, og gapet mellom panelet og tømmerstokken er fylt med isolasjonsmateriale. Et tømmerhus isolert på denne måten oppfyller alle kravene til termisk motstand for boliger. Den perfekte løsningen for de som ønsker å bevare tømmerstokkenes tekstur på utsiden.

RESIDENCE Line

U = 0,21 W / m²K
90mm log

Innvendig finish

45x20 mm air gap

Dampbarriere

150 mm isolering

90 mm maskinlaft

45x145 mm reisverk

Med ekstra isolasjon utvendig

Dette er den vanligste og mest praktiske måten å bevare boareal på. Innvendig kan tømmerveggene stå ubehandlet eller dekkes med ditt foretrukne materiale for å “lyse opp” interiøret og samtidig opprettholde tømmerhusets autentisitet. Denne løsningen oppfyller også alle kravene til termisk motstand for boligbygg.

Hva er det som gjør produksjonen av maskinlaft tømmerhus så spesiell?

Vi bruker kun moden skog, som hugges I følge SEF standard, når vi bygger disse tømmerhusene. Furu tømmeret blit maskinkuttet fra begge sider for å oppnå den nødvendige bredden på 40-200 mm tykkelse. Så blir stokken tørket ute og når de har nådd rett fukt blir de bruk I bygget. På grunn av den smale tykkelsen blir det også mindre ulikheter.
IMG-8da90bbcba9004a77016f34b4d7cc3ea-V-1.jpg

møt våre typer trehuskonstruksjoner

La oss hjelpe deg å velge!

De fleste av våre trehus er designet eksklusivt for deg. Starter med spesifikke dimensjoner og slutter med de minste detaljene. Vår visjon er å gi hver kunde muligheten til å bygge sitt drømmehus, kombinere moderne stil med et sunt og harmonisk bomiljø.

Vi vil gi deg et individuelt forslag!

Ofte stilte spørsmål

Det er best å begynne med å vurdere disse spørsmålene:

  • Hvem skal bo i dette huset?
  • Hvilke behov har beboerne?
  • Kommer vi til å ha gjester?
    Skal det være en permanent bolig eller et sommerhus/jakthytte?
  • Hvor planlegger du å bygge huset?
  • Hvilke midler vil du bruke?
  • Hvilket interiør/fasade vil du lage?
  • Hvilke ekstra rom eller elementer trenger du (verandaer, terrasser, tilbygg, badehus osv.)?

Gå på messer, bla gjennom magasiner, besøk venner som bor i et tømmerhus og tenk på hva du liker og hva du vil endre er et slikt hus. Begynn deretter å legge ideene dine på papir, og når du har en klarere ide om hva du vil – besøk en arkitekt. 

Mennesker har brukt tømmerhus I mange år uten ekstra isolering. Selv om varmemotstanden på tømmerhus er lavere enn teglstein eller betong, så vil tømmeret regulere mikroklimaet ved naturlig ventilering og samtidig holde stabil relativ fuktighet. Følelsen av kulde avhenger ikke bare av temperatur men også av relativ fuktighet, så det går an å bo i et tømmerhus uten ekstra isolering og som vi nevnte så har mennesker gjort det i mange år. På den andre siden, for de som velger tømmerhus som bolig anbefaler vi ekstra isolasjon for å få energikostnadene ned.