Skandinavske
tømmerhus

Nøkkelen til å bygge et kvalitetshus i tre starter med å velge tømmer av høyeste kvalitet – vi bruker hogstmoden skog og velger nøye ut hver enkelt stokk

Sunn livsstil
Fantastisk estetikk
Overlegen atmosfære

Hvorfor velge et skandinavsk tømmerhus?

Velg et tømmerhus på grunn av den tidløse estetikken, den naturlige isolasjonen, bærekraften og den koselige, innbydende atmosfæren.

Tre av topp kvalitet

Håndlagde skandinaviske tømmerhus er laget av tømmer av høyeste kvalitet, valgt ut i henhold til spesifikke krav. Dette minimerer risikoen for at tømmeret roterer og sprekker. Under byggeprosessen velges, bearbeides og tørkes hver enkelt tømmerstokk individuelt og skreddersys til husets spesifikke design.

Et unikt håndlaget kunstverk

Håndlagde skandinaviske husvegger bevarer naturens naturlige skjønnhet og det unike ved hver enkelt tømmerstokk. Håndlagde tømmerhus er laget og satt sammen av ferdige tømmerstokker med samme tykkelse, men høyden på hver enkelt tømmerstokk varierer naturlig, som en juvel, og tilpasser den til detaljene over og under den, slik at den kun passer til stedet.

Alle fordelene med tømmerhus avsløres

Det er her alle fordelene ved et tømmerhus kommer til sin rett: Veggene puster og ventilerer naturlig, den relative luftfuktigheten holdes konstant og det er ingen statisk belastning. Massivtre er et naturlig byggemateriale som ikke avgir kjemikalier til miljøet.

Håndlagde skandinaviske tømmerhuslinjer

ECO line
U = 0,73 W / m²K
200 mm tømmerstokk

Uten ekstra isolasjon
Håndlagde skandinaviske tømmerhus - ideelle for fritidsbygninger, sommerhus, jakthytter, lysthus, badstuer. Sammenlignet med maskinprofilerte tømmerhus monteres denne hustypen manuelt og har en høyere kostnad og restverdi.

200 mm tømmerstokk

200 mm tømmerstokk

145mm treramme

150 mm isolering

Dampbarriere

utvendig kledning

NATURAL line
U = 0,23 W / m²K
200 mm tømmerstokk

Isolert fra utsiden
For å isolere et tømmerhus på denne måten bygges det en treramme mot tømmerveggen, som rammen festes til, og veggen isoleres i tillegg med isolasjonsmateriale. Et isolert tømmerhus skal oppfylle alle krav til varmemotstand. Den perfekte løsningen for deg som ønsker å bevare tømmerets struktur fra innsiden.

Våre avsluttede prosjekter

Våre andre trehustyper

Maskinlaft
tommerhus og hytter


GARDEN LINE
LIVING LINE
RESIDENCE LINE

Maskinlaft
tommerhus og hytter


GARDEN LINE
LIVING LINE
RESIDENCE LINE
mer

Elementhus


MODERN LINE
PASSIVE LINE

Elementhus


MODERN LINE
PASSIVE LINE

mer

La oss hjelpe deg med å velge!

De fleste av våre trehus er designet eksklusivt for deg. Vi starter med spesifikke dimensjoner og avslutter med de minste detaljene. Vår visjon er å gi alle kunder muligheten til å bygge sitt drømmehus, som kombinerer moderne stil med et sunt og harmonisk bomiljø.

Vi gir deg et individuelt tilbud!

Hva er det som gjør prosessen med å skape et skandinavske tømmerhus så spesiell?

Vi bygger tømmerhus ved hjelp av velprøvd skandinavisk teknologi. Byggingen av huset ditt starter med å velge tømmer av høyeste kvalitet – vi bruker hogstmoden skog (trær i alderen 70-100 år som er hugget i henhold til FSC – Forest Stewardship Council-sertifisering) og velger nøye ut hver enkelt stokk. Stokkene er håndsaget på to sider for å sikre at veggene har samme tykkelse – mellom 150 og 200 mm – og avbarket. På denne måten beholder stokkene sin egenart – bare sidene flates ut, men høyden på hver enkelt stokk beholdes slik naturen har skapt den.
Deretter tørkes stokkene i tørkeovner til et gjennomsnittlig fuktighetsinnhold på 18 %. Tørkeprosessen er strengt kontrollert. På fabrikken blir stokkene høvlet, slipt og klargjort for huset. Huset settes sammen på fabrikken. Hver stokk tilpasses individuelt til de andre stokkene i nærheten, slik at husets detaljer passer perfekt på plass. Vi kan skjære ut alle nødvendige tekniske åpninger for elektriske installasjoner, rørføringer og andre installasjoner i henhold til avtalt design. Etterbehandlingsdetaljer – vinduer, dører, verandaer, terrasser – kan også produseres i verkstedet vårt.

Ofte stilte spørsmål

Det er best å begynne med å vurdere disse spørsmålene:

 • Hvem skal bo i dette huset?
 • Hvilke behov har beboerne?
 • Kommer vi til å ha gjester?
  Skal det være en permanent bolig eller et sommerhus/jakthytte?
 • Hvor planlegger du å bygge huset?
 • Hvilke midler vil du bruke?
 • Hvilket interiør/fasade vil du lage?
 • Hvilke ekstra rom eller elementer trenger du (verandaer, terrasser, tilbygg, badehus osv.)?

Gå på messer, bla gjennom magasiner, besøk venner som bor i et tømmerhus og tenk på hva du liker og hva du vil endre er et slikt hus. Begynn deretter å legge ideene dine på papir, og når du har en klarere ide om hva du vil – besøk en arkitekt. 

Mennesker har brukt tømmerhus I mange år uten ekstra isolering. Selv om varmemotstanden på tømmerhus er lavere enn teglstein eller betong, så vil tømmeret regulere mikroklimaet ved naturlig ventilering og samtidig holde stabil relativ fuktighet. Følelsen av kulde avhenger ikke bare av temperatur men også av relativ fuktighet, så det går an å bo i et tømmerhus uten ekstra isolering og som vi nevnte så har mennesker gjort det i mange år. På den andre siden, for de som velger tømmerhus som bolig anbefaler vi ekstra isolasjon for å få energikostnadene ned.

I dag trenger ikke tømmerhus nødvendigvis å være av rustikk design. Du kan tilpasse interiøret og eksteriøret til dine behov. Et tømmerhus har definitivt sin egen atmosfære, men hvordan du bruker det avhenger av fantasien din. Her er noen løsninger som vil avgjøre hvordan huset ditt vil se ut:

 • Håndlagde eller maskinbehandlede tømmerstokker: manuelt bearbeidede tømmerstokker beholder sin naturlige skjønnhet, mens maskinbehandlede tømmerstokker skaper et mer “sivilisert” utseende på bygningen, og denne hustypen er lettere å tilpasse til moderne interiør eller eksteriør.
 • Innvendig eller utvendig isolasjon: Hvis du isolerer huset ditt fra utsiden, vil du beholde de positive effektene av tømmeret på innsiden og ha større frihet til å skape utsiden av hjemmet ditt. Tømmerstokkene på innsiden holdes åpne. Hvis du isolerer fra innsiden, kan du skape interiøret i huset ditt uten begrensninger, men mister de positive effektene av tre for helsen din.
 • Vinduer og andre interiørdetaljer: Atmosfæren inne vil avhenge av størrelsen på vinduene, hvor mye lys som kommer inn, hvordan interiørdetaljene brukes, hvordan lokalene er planlagt, behandlingen av tømmerstokkene og mye mer.

Vi foreslår at du besøker galleriet vårt og lærer mer om interiøret i tømmerhus.

Egentlig avhenger det av dine ønsker. Hvis du ønsker et tømmerhus som tydelig viser det unike skapt av naturen – velg manuelt bearbeidede tømmerstokker. De er produsert av tømmer av høyeste kvalitet, hver tømmerstokk er bearbeidet manuelt og tømmeret er ordnet for å passe ideelt til de vedheftende. Denne typen hus beholder alle de beste egenskapene til et tømmerhus. På den annen side skaper maskinbehandlede tømmerstokker et mer “sivilisert” utseende, og bruksområdene deres er bredere. Et hus med manuelt bearbeidede tømmerstokker er en unik håndlaget kreasjon, men en maskinbehandlet kan brukes mye og er en veldig praktisk beslutning. Du kan finne interiørideer i galleriet vårt.

Begrepet å bygge et tømmerhus avhenger av mange faktorer som kompleksitet, størrelse og annet. Vanligvis fullfører vi arbeidene i en byggesesong.

Vi gir 5 års garanti på alle våre tømmer- og bindingsverkshus, trevinduer og -dører og andre treprodukter.

Tømmer er et “levende” materiale, så hver eier av et tømmerhus vet at det reagerer på miljøet: høyden på veggene er større om sommeren, fuktigheten i veggene endres, med andre ord, tømmerstokken lever også. Tømmerbrudd av en viss grad er en naturlig prosess, men riktig tørkede tømmerstokker vil aldri sprekke gjennom hele bredden. Disse små sprekkene påvirker ikke varmelagringsegenskapene og er en naturlig del av stokkens levetid. En av måtene vi minimerer disse problemene på – vi bruker bare modent tømmer som er riktig tørket og behandlet. Riktig behandlet tre “lever”, men det skader ikke tømmerveggen.

I hovedsak er vedlikeholdet av tømmer- og bindingsverkshus det samme – hvert femte-seks år i gjennomsnitt må huset males på nytt. Ny teknologi gjør det mulig å produsere spesielt praktisk maling av høyeste kvalitet.

I begge tilfeller er prisene like, fordi et tømmerhus vil kreve ytterligere innvendig etterbehandling.

 

Har du flere spørsmål?

Få et tilbud