NORSK-LAFT tømmerhus

Nøkkelen til å bygge et kvalitet norsk-laft tømmerhus starter med å velge tømmer av høyeste kvalitet – vi bruker hogstmoden skog og velger nøye ut hver enkelt stokk.

hvorfor velge et norsk-laft tømmerhus?

velg et tømmerhus på grunn av den tidløse estetikken, den naturlige isolasjonen, bærekraften og den koselige, innbydende atmosfæren

tre av topp kvalitet

norsk-laft tømmerhus er laget av tømmer av høyeste kvalitet, valgt ut i henhold til spesifikke krav. Dette minimerer risikoen for at trevirket roterer og sprekker. I løpet av byggeprosessen velges, bearbeides og tørkes hver enkelt tømmerstokk individuelt og skreddersys til husets spesifikke design

et unikt håndlaget kunstverk

norsk-laft tømmerhus bevarer naturens naturlige skjønnhet og det unike ved hver enkelt tømmerstokk. Håndlagde tømmerhus lages og settes sammen av ferdige tømmerstokker med samme tykkelse, men høyden på hver enkelt tømmerstokk varierer naturlig, som en juvel, og tilpasser seg detaljene over og under den til stedet.

alle fordelene med tømmerhus avsløres

Det er her alle fordelene ved et tømmerhus kommer til sin rett: Veggene puster og ventilerer naturlig, den relative luftfuktigheten holdes konstant og det er ingen statisk belastning. Massivtre er et naturlig byggemateriale som ikke avgir kjemikalier til miljøet.

hva er det som gjør prosessen med å skape et håndlaget norsk-laft tømmerhus så spesiell?

vi bygger tømmerhus ved hjelp av velprøvd skandinavisk teknologi. Byggingen av huset ditt starter med å velge tømmer av høyeste kvalitet – vi bruker hogstmoden skog (trær i alderen 70-100 år som er avvirket i henhold til FSC-sertifisering (Forest Stewardship Council) og velger hver enkelt stokk med omhu. Stokkene blir håndsaget på to sider for å sikre at veggene får samme tykkelse – mellom 150 og 200 mm – og avbarket. På denne måten beholder stokkene sin egenart – bare sidene flates ut, men høyden på hver enkelt stokk beholdes slik den ble skapt av naturen.
Deretter tørkes stokkene i tørkeovner til et gjennomsnittlig fuktighetsinnhold på 18 %. Tørkeprosessen er strengt kontrollert. På fabrikken blir stokkene høvlet, slipt og klargjort for huset. Huset settes sammen på fabrikken. Hver stokk tilpasses individuelt til de andre stokkene i nærheten, slik at husets detaljer passer perfekt på plass. Vi kan skjære ut alle nødvendige tekniske åpninger for elektriske installasjoner, rør og andre installasjoner i henhold til avtalt design. Etterbehandlingsdetaljer – vinduer, dører, verandaer, terrasser – kan også produseres i verkstedet vårt.
 
Image-3-Copy.jpeg

Har du spørsmål angående lafte konstruksjoner?

De fleste av våre trehus er designet eksklusivt for deg. Starter med spesifikke dimensjoner og slutter med de minste detaljene. Vår visjon er å gi hver kunde muligheten til å bygge sitt drømmehus, kombinere moderne stil med et sunt og harmonisk bomiljø.
Vi vil gi deg et individuelt forslag!

Ofte stilte spørsmål

Det er best å begynne med å vurdere disse spørsmålene:

 • Hvem skal bo i dette huset?
 • Hvilke behov har beboerne?
 • Kommer vi til å ha gjester?
  Skal det være en permanent bolig eller et sommerhus/jakthytte?
 • Hvor planlegger du å bygge huset?
 • Hvilke midler vil du bruke?
 • Hvilket interiør/fasade vil du lage?
 • Hvilke ekstra rom eller elementer trenger du (verandaer, terrasser, tilbygg, badehus osv.)?

Gå på messer, bla gjennom magasiner, besøk venner som bor i et tømmerhus og tenk på hva du liker og hva du vil endre er et slikt hus. Begynn deretter å legge ideene dine på papir, og når du har en klarere ide om hva du vil – besøk en arkitekt. 

Mennesker har brukt tømmerhus I mange år uten ekstra isolering. Selv om varmemotstanden på tømmerhus er lavere enn teglstein eller betong, så vil tømmeret regulere mikroklimaet ved naturlig ventilering og samtidig holde stabil relativ fuktighet. Følelsen av kulde avhenger ikke bare av temperatur men også av relativ fuktighet, så det går an å bo i et tømmerhus uten ekstra isolering og som vi nevnte så har mennesker gjort det i mange år. På den andre siden, for de som velger tømmerhus som bolig anbefaler vi ekstra isolasjon for å få energikostnadene ned.

I dag trenger ikke tømmerhus nødvendigvis å være av rustikk design. Du kan tilpasse interiøret og eksteriøret til dine behov. Et tømmerhus har definitivt sin egen atmosfære, men hvordan du bruker det avhenger av fantasien din. Her er noen løsninger som vil avgjøre hvordan huset ditt vil se ut:

 • Håndlagde eller maskinbehandlede tømmerstokker: manuelt bearbeidede tømmerstokker beholder sin naturlige skjønnhet, mens maskinbehandlede tømmerstokker skaper et mer “sivilisert” utseende på bygningen, og denne hustypen er lettere å tilpasse til moderne interiør eller eksteriør.
 • Innvendig eller utvendig isolasjon: Hvis du isolerer huset ditt fra utsiden, vil du beholde de positive effektene av tømmeret på innsiden og ha større frihet til å skape utsiden av hjemmet ditt. Tømmerstokkene på innsiden holdes åpne. Hvis du isolerer fra innsiden, kan du skape interiøret i huset ditt uten begrensninger, men mister de positive effektene av tre for helsen din.
 • Vinduer og andre interiørdetaljer: Atmosfæren inne vil avhenge av størrelsen på vinduene, hvor mye lys som kommer inn, hvordan interiørdetaljene brukes, hvordan lokalene er planlagt, behandlingen av tømmerstokkene og mye mer.

Vi foreslår at du besøker galleriet vårt og lærer mer om interiøret i tømmerhus.

Egentlig avhenger det av dine ønsker. Hvis du ønsker et tømmerhus som tydelig viser det unike skapt av naturen – velg manuelt bearbeidede tømmerstokker. De er produsert av tømmer av høyeste kvalitet, hver tømmerstokk er bearbeidet manuelt og tømmeret er ordnet for å passe ideelt til de vedheftende. Denne typen hus beholder alle de beste egenskapene til et tømmerhus. På den annen side skaper maskinbehandlede tømmerstokker et mer “sivilisert” utseende, og bruksområdene deres er bredere. Et hus med manuelt bearbeidede tømmerstokker er en unik håndlaget kreasjon, men en maskinbehandlet kan brukes mye og er en veldig praktisk beslutning. Du kan finne interiørideer i galleriet vårt.

Begrepet å bygge et tømmerhus avhenger av mange faktorer som kompleksitet, størrelse og annet. Vanligvis fullfører vi arbeidene i en byggesesong.

Vi gir 5 års garanti på alle våre tømmer- og bindingsverkshus, trevinduer og -dører og andre treprodukter.

Tømmer er et “levende” materiale, så hver eier av et tømmerhus vet at det reagerer på miljøet: høyden på veggene er større om sommeren, fuktigheten i veggene endres, med andre ord, tømmerstokken lever også. Tømmerbrudd av en viss grad er en naturlig prosess, men riktig tørkede tømmerstokker vil aldri sprekke gjennom hele bredden. Disse små sprekkene påvirker ikke varmelagringsegenskapene og er en naturlig del av stokkens levetid. En av måtene vi minimerer disse problemene på – vi bruker bare modent tømmer som er riktig tørket og behandlet. Riktig behandlet tre “lever”, men det skader ikke tømmerveggen.

I hovedsak er vedlikeholdet av tømmer- og bindingsverkshus det samme – hvert femte-seks år i gjennomsnitt må huset males på nytt. Ny teknologi gjør det mulig å produsere spesielt praktisk maling av høyeste kvalitet.

I begge tilfeller er prisene like, fordi et tømmerhus vil kreve ytterligere innvendig etterbehandling.

 

Har du flere spørsmål?

Få et tilbud